Servisno učenje u umjetnosti u OŠ fra Miroslava Džaje

Objavljeno: Nedjelja, 19 Ožujak 2023 Napisao/la Gabrijela Prskalo

Osnovna škola fra Miroslava Džaje sudjelovala je u projektu „Servisno učenje u umjetnosti/učenje angažiranjem u zajednici“u organizaciji Genesis Project-a iz Banja Luke. Tim od pet nastavnika i 35 učenika je osmislio i realizirao projekt uz pomoć  ostalih djelatnika i učenika Škole. Učenici su se upoznali sa očuvanjem prirodne i kulturne baštine Kupresa kroz naglasak na likovni izričaj. Praktično su djelovali i uz pomoć lokalne zajednice rješavali uočene potrebe. Ovaj projekt je podržala Općina Kupres, odnosno općinski načelnik gosp.Zdravko Mioč koji je financijski potpomogao njegovo ostvarenje. Glavni hodnik škole je dobio novi izgled, obnovljeno je stubište, postavljene fotografije s kupreškim motivima, oslikani zidovi.

U petak,  17.3.2023.godine tim djelatnika OŠ fra M. Džaje i načelnik Općine Kupres sudjelovali su na završnoj konferenciji projekta „Servisno učenje u umjetnosti/učenje angažiranjem u zajednici“ koji se održao u Hotelu Vidović u Banja Luci. Na konferenciji je sudjelovalo sedam osnovnih škola iz Hercegbosanske županije. Sve škole su predstavile rezultate svojih projekata.

Zahvala svim djelatnicima koji su sudjelovali u projektu, posebno: Ivani Ćubela, Miri Jonjić, Ivanki Čolić, Ivani Barišić i Ružici Pašalić, učenicima, načelniku  Zdravku Mioču i ravnateljici Genesis Project-a  Dijani Pejić, djelatnicima, posebno  Goranu Radiću.

OŠ fra M. Džaje, uprava