Obilježen Dan škole

Objavljeno: Ponedjeljak, 03 Lipanj 2024 Napisao/la Marina Vila

 

Škola je definirana kao odgojno-obrazovna institucija u kojoj se svako dijete treba osjećati ugodno, prihvaćeno i poštovano. Obilježavanjem  Dana škole kroz zabavne, likovno-umjetničke i sportske aktivnosti, htjeli smo pridonijeti razvoju kreativnosti i inovativnosti. 29. svibnja 2024. godine u prostorijama škole postavljena  je likovna izložba učeničkih radova, a zabavni dio svečanosti  upriličen je u Hrvatskom domu u Kupresu. Bila je to prigoda da ravnateljica Gabrijela Prskalo javno zahvali i uruči zahvalnice javnim poduzećima, udrugama te općinskim službama. Suradnja škola s lokalnim zajednicama utječe na pravilan razvoj osobnih i socijalnih vještina te učenike priprema za ulogu savjesnoga i odgovornoga građanina.

Već tradicionalno, na školskoj priredbi predstavile su se školske sekcije i učenici nižih razreda. Svojim razdraganim plesom i pjesmom oduševili  su posjetitelje priredbe. Hrvatskim domom i ove su godine odzvanjale skladne glazbene točke školskoga zbora, solističke izvedbe, recitacije, didaktičke igre, igrokazi…

Nakon priredbe ,na svečanom ručku, djelatnici Osnovne škole fra Miroslava Džaje su ispratili kolegicu Anu Mihaljević u zasluženu mirovinu. Nadamo se kako će naša Ana uživati u svojim umirovljeničkim danima, prije svega u zdravlju i sa svojom obitelji.

Nakon neradnoga blagdana  Tijelova, manifestacija se preselila u sportsku dvoranu, gdje su se učenici natjecali u raznim sportskim disciplinama. Još jednom  smo osvijestili činjenicu da je bavljenje sportom izuzetno korisno za razvoj djece te mlade uči timskom radu, odgovornosti i samodisciplini, jačajući njihov karakter i samopouzdanje.

Galerija