Održana zabava pod maskama u Kupresu

Objavljeno: Utorak, 21 Veljača 2023 Napisao/la Ružica

Danas 21.veljače 2023. godine u organizaciji Hrvatskoga doma Kupres, a pod pokroviteljstvom Općine Kupres održana je zabava pod maskama. Uz brojne dječje maske u maškaradi su sudjelovali i stariji, a to pak pokazuje da Kuprešaci ne zaboravljaju ipak na ovaj običaj..

Uz bogat program koji je počeo ispred OŠ fra Miroslava Džaje, vesela povorka se prošetala gradskim ulicama i uz pjesmu i ples, svojim originalnim maskama izazvala oduševljenje brojnih sugrađana. Na postavljenoj bini u središtu grada predstavljale su se pojedinačne i skupne maske koje su se natjecale za najbolju masku.

Dok je prečasni žiri vijećao o najboljim maskama, prisutni gledatelji su se zabavljali uz veselu glazbu. Uz sve ovo organizator se pobrinuo da se svi koji su došli na "mačkare" okrijepe toplim čajem i krafnama.

Za najbolje maske dodijeljene su novčane nagrade, a na samom početku ključeve grada Načelnik Općine g. Zdravko Mioč predao je u ruke mačkara. Ključeve su preuzeli djevojčice i dječaci iz dječjeg vrtića " Pahuljica" i rekli kako će ključeve grada čuvati do sljedeće godine a Načelnik im je obećao izgraditi novu zgradu i tako poboljšati uvjete za njihov rad. 

Najbolje i najuspješnije maske su :

GRUPNE MASKE:

  • 1.Dječji vrtić "Pahuljica" Kupres
  • 2."Sultan i njegove žene" SŠ Kupres
  • 3."Svatovi" 5.a OŠ fra Miroslav Džaje

POJEDINAČNE NAGRAĐENE MASKE:

  •  "Cure karte" 9.a OŠ fra Miroslav Džaja
  •  "Mumija"- Ivana Vrgoč
  •  "Cure iz horor filma" 1.b OŠ fra Miroslav Džaja
  •   Filip Čičak
  •  "Kriper" - Filip Zrno

POSEBNA NAGRADA: " Starački dom visibabe". Nagrada je marenda u hotelu " Maestral".

Na kraju je zapaljen " svekrivac" za sve što se ružno događalo u godini iza nas, krivac za inflaciju, za sve nedaće umirovljenika i za svo iseljevanje stanovništva kao i druge nepodopštine. Izgorio je on i sve njegovo zlo sa njim , a ostaje nam vjerovati kako u tjednima i mjesecima ispred nas ipak dolazi neko bolje vrijeme.

 A.Batinić/Radio Kupres

Galerija