Dani kruha

Kreirano Četvrtak, 16 Listopad 2014 Ažurirano Ponedjeljak, 16 Veljača 2015 Objavljeno Četvrtak, 16 Listopad 2014 Napisao/la Ružica

Dana 14.listopada, u OŠ fra Miroslava Džaje u Kupresu obilježeni su Dani kruha i plodova zemlje. Na taj dan školsko igralište bilo je prepuno školarcima, te mnogobrojnim gledateljima. Sudjelovali su svi, od 1. do 9. razreda. Svaki odjel je imao svoj štand na kojemu je predstavljo autohtona jela i jesenje plodove koji uspijevaju u Kupresu. Obići štandove došli su djelatnici Općine Kupres, SŠ Kupres koja je također imala svoj štand. Bili su tu i mnogobrojni roditelji. Prije obilaska i samog kušanja jela, na školsko igralište došli su i svećenici koji su blagoslovili jelo i sve nazočne. Uz sve to, pomogao nam je i prelijepi sunčani dan.

Poslije blagoslova, slijedile su dvije predstave, koje su pripremile nastavnice hrvatskog jezika, Josipa Čolić i Marina Vila. Prva predstava nosila je naziv Dani kruha u šumi, u kojoj su glumili učenici 7.,8., i 9. razreda. Druga predstava bila je na temu Zanimanja, u njoj su glumile učenice 8. razreda. Poslije ove dvije predstave, djevojčice koje znaju plesati kupreška kola, zaplesale su i zapjevale. Neke od njih bile su u kupreškoj narodnoj nošnji. Kada su završili pjesma i ples, završavali su i posljednji trenutci ovog prekrasnog dana.

Sastavila: Josipa Galić, VIII.a

Više fotografija u Galeriji.