Čestitka povodom 5.listopada Svjetskog dana učitelja

Kreirano Subota, 04 Listopad 2014 Ažurirano Subota, 04 Listopad 2014 Objavljeno Subota, 04 Listopad 2014 Napisao/la Ružica

Svjetski dan učitelja 5. listopad svake se godine prigodno obilježava u cijelom svijetu. Cilj obilježavanja ponajprije je naglasiti presudnu ulogu obrazovanja, te značaj svih strpljivih, neumornih, predanih učitelja, nastavnika i profesora i njihove iznimne životne i profesionalne misije. Grčka izreka kaže: " Ne budemo li imali dobrih učitelja neće nas biti." Da nas ima i da će nas biti, neosporno je, a imamo sreću što s našom djecom svakodnevno rade kvalificirani, predani i profesionalni prosvjetni djelatnici.

Uz iskrene čestitke svim učiteljima, nastavnicima i profesorima za njihov dan, upućujem i obećanje da će se strategija resornog ministarstva obrazovanja nastaviti još većim ulaganjem u obrazovanje, kontinuiranu edukaciju i mogućnost napredovanja. Status prosvjetnog djelatnika  u našoj županiji danas, složit ćete se, značajno je poboljšan, u odnosu na ranija vremena, napravljeni su značajni zahvati na usvajanju važnih zakona, ponajprije Zakona o prosvjetnoj inspekciji, Zakona o udžbenicima i nastavnim sredstvima i donošenju Odluke o formiranju Zavoda za odgoj i obrazovanje, također je uspostavljen kontinuitet u edukaciji. Vi se, dragi prosvjetari, uvažavate i sluša se vaš glas. Slušat će se i dalje, jer zaslužujete i imate zasluge, dostojanstvo, i duboko poštovanje društva.

Uz zahvalnost za predan rad u jednom od najodgovornijih i najzahtjevnijih poziva i što ste našoj djeci uzori koji potiču njihovo mišljenje, kreativnost i individualnost sretan vam 5. listopad Svjetski dan učitelja, nastavnika i profesora.

                                                                                                                                                                                                           Ministar

                                                                           Petar Galić, prof.