Čestitka Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije i Vlade Hercegbosanske županije u povodu 5. listopada Svjetskog dana učitelja

Kreirano Srijeda, 05 Listopad 2016 Ažurirano Srijeda, 05 Listopad 2016 Objavljeno Srijeda, 05 Listopad 2016 Napisao/la Ružica

 Nastavnik, profesor, stručni suradnik, odgojitelj, prosvjetni radnik, osposobljene su  visokoobrazovane osobe koje izvode nastavu u odgojno-obrazovnom procesu, lijepom  zajedničkom  riječju učitelji.

 Učitelj je danas više no ikad, onaj dio našega društva koji prati tempo društvenih promjena,  kontinuirano uči i osluškuje, predlaže i primjenjuje uočeno, svakodnevno u intenzivnom  kontaktu s  djecom i mladima stvara poticajno okružje, otkriva i potiče, traga za  kreativnošću. Nije to običan,  rutinski stručni posao, to je životni poziv, neumorna težnja za pridobivanjem svakog pojedinog učenika, rad s teško uočljivim trenutnim učinkom, a dugoročno neprocjenjiv.

 

Upravljati obrazovanjem i odgojem, i imati primjerene odgovore na sve što dotiče djecu i njihov svijet, odgovorna je i teška zadaća. Neprocjenjiv angažman koji zaslužuje veliko poštovanje. Skala po kojoj svaki učitelj mjeri svoj učinak je učenik.

Učenikovim obrazovanjem dobar učitelj upravlja tijekom školovanja, ali ga cijeli život nadahnjuje. U tom duhu neka ovaj Svjetski dan učitelja bude poticaj svim vrijednim i predanim učiteljima da mladima i njihovoj budućnosti budu nadahnuće.

A na nama svima, osobito na resornom ministarstvu, je obveza osiguravanja primjerenijih materijalnih prava i promocije društvenog statusa učitelja. Trajna nam je zadaća stvarati uvjete za materijalno situiranog, motiviranog i zadovoljnog učitelja.

Resorno Ministarstvo i Vlada Hercegbosanske županije žele svim učiteljima sretan 5. listopad Svjetski dan učitelja.

www.vladahbz.com