Dani kruha i plodova zemlje

Kreirano Ponedjeljak, 19 Listopad 2015 Ažurirano Ponedjeljak, 19 Listopad 2015 Objavljeno Ponedjeljak, 19 Listopad 2015 Napisao/la Ružica

 Dani kruha obilježavaju se svake godine tijekom listopada u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim  školama, učeničkim domovima, ustanovama za odgoj i obrazovanje. Svečanostima Dana kruha, uz  molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima,  uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni.

 I ove godine u našoj školi obilježena je već tradicionalna manifestacija  ''Dani kruha i plodova  zemlje''. Iako se trebala održati u gradskom parku, zbog vremenskih neprilika premještena je u  prostorije naše škole.

 Svaki je razred na nekoliko stolova mogao izložiti sve ono što su njihove majke i bake večer prije marljivo pekle i spremale. U goste nam je došla i SŠ ''Kupres'' koja je također imala nekoliko svojih izložbenih stolova . Prije kušanja jela, ravnatelj škole Marko Tovilo  pozdravio je sve nazočne, a nakon njega kapelan Vedran Lešić blagoslovio je svu hranu koju su učenici odmah pošli kušati.

Članovi literarne sekcije sami su napisali religiozne  lirske pjesme na temu ''Svetac o kruhu'' te nam pokazali kako kruh nije samo hrana, nego i velik blagoslov te nas nasmijali svojom izvedbom.

Dramska sekcija pod vodstvom nastavnice  Josipe Čolić  također je  bila marljiva te nam pripremila igrokaz pod nazivom ''Ostvareni san'' . Završetkom ovog igrokaza svi su posjetitelji polako krenuli svojim kućama i tako su završili ovogodišnji Dani kruha.

 Matea Barišić IX.b

Galerija