Završen projekt "Nasilje u školi"

Kreirano Ponedjeljak, 08 Ožujak 2021 Ažurirano Četvrtak, 11 Ožujak 2021 Objavljeno Utorak, 09 Ožujak 2021 Napisao/la Marija Ćosić

Međunarodna organizacija Unicef jesenas je  raspisala natječaj za drugu eUPSHIFT radionicu u provedbi organizacije Laboratorium Tuzla. Cilj je radionice suočiti se i pokušati riješiti probleme djece i mladih u lokalnim zajednicama. Osnovnu školu fra Miroslava Džaje na spomenutom natjecanju predstavljale su  Marija Ćosić i Marija Galić.

 

  Naše predstavnice odabrale su  temu nasilja u školi. Od 40 prijavljenih ekipa, naša je uspjela proći među prvih 5 i dobiti  sredstva za financiranje te realizaciju projekta u iznosu od 3000 KM.

  Zahvaljujući našoj ekipi na čelu sa koordinatoricom, nastavnicom Ružicom Pašalić i mentoricom Majdom Gračić Jogunčić, koja nas je podržavala i pratila od početka, naša je škola dobila tri  nadzorne videokamere koje će doprinijeti  smanjenju nasilja u samoj školi, što je i bio cilj našeg projekta. U sklopu opreme za izvedbu ovog projekta, nabavili smo i bedžomat za izradu bedževa za potrebe škole. Organizirano je školsko likovno natjecanje na istu temu, a najbolji radovi su nagrađeni. U školskim prostorijama organizirali smo predavanje i okrugli stol o samom shvaćanju nasilja.  Uz pomoć učenika literarne sekcije snimljen je igrokaz na temu nasilja, čija je premijera održana  8.ožujka2021. na Dan žena.

  Treba naglasiti da je od svih prijavljenih ekipa naša bila najmlađa.

 Zahvaljujem svima koji su na bilo koji način doprinijeli provedbi ovog projekta, a koje nisam prethodno spomenula.

Marija Ćosić

Film o nasilju