Seminar Football3

Kreirano Petak, 19 Travanj 2019 Ažurirano Petak, 19 Travanj 2019 Objavljeno Petak, 19 Travanj 2019 Napisao/la Ružica

Seminar Football-a3  održao se u Tomislavgradu i trajao je tri dana. Sudjelovala su dvadeset i četiri učenika sedmih i osmih razreda te osam nastavnika tjelesnog odgoja. Našu školu predstavljali su Toni Lozančić, Mia Vrgoč i Luca Ivić i nastavnik tjelesnog odgoja Ivica Lozančić.

 

U uvodnoj radionici napisali smo očekivanja od ove edukacije te čitali rečenice vezane za football3 i govorili slažemo li se s tom tvrdnjom ili ne. Nakon razgovora, presvukli smo se u sportsku opremu i krenuli prema dvorani. Bio nam je prvi dan pa smo se kroz igre zagrijavali. Vježbali smo driblanje i upoznavali se s drugima. Predavanja su izvođena na engleskom jeziku što nam je bila izvrsna prilika za bolje razumijevanje i napredovanje u jezičnim vještinama. Navečer smo imali zabavu na kojoj smo gledali film.

U četvrtak su nam objasnili kako je to biti medijator. Biti medijator nije bilo lako, ali je bilo jako zabavno. Naučili smo kako se treba ponašati i igrač i medijator. Podijelili su nas u 4 tima. Bila su 2 medijatora za svaku igru. Jedni druge  bodovali smo za fair-play igru i za pobjedu/sudjelovanje. Na početku i na kraju svake igre medijatori su morali imati razgovor s timovima. Na početku da bi  utvrdili  pravila, a na kraju razgovor o nekim spornim situacijama.

U petak smo zbrojili  bodove i proglasili pobjednika  prethodnog dana. Nakon toga smo dobili zadatak da u šest skupina nacrtamo kako zamišljamo medijatora i da napišemo njegove osobine. Svaki je medijator  bio različit, ali bilo je podudarnosti. O svakoj osobini smo posebno razgovarali. Također, gledali smo plakat na koji smo napisali naša očekivanja od ovog druženja (sva su bila ispunjena).

Cilj ovog seminara bio je naučiti igrati football3, zabaviti se te pokazati da i djevojčice zaslužuju  ravnopravnost u ovom sportu.

Luca Ivić, VIII.a