Tradicionalna božićna priredba u dvorani Hrvatskog doma

Kreirano Ponedjeljak, 24 Prosinac 2018 Ažurirano Ponedjeljak, 24 Prosinac 2018 Objavljeno Ponedjeljak, 24 Prosinac 2018 Napisao/la Ružica

Tradicionalnu božićnu priredbu održali smo u dvorani Hrvatskog doma u Kupresu. U nešto toplijoj dvorani naši učenici pripremili su nam pjesme, igrokaze, recitacije, recitale i plesove.

 Prvi razred nas je oduševio  recitacijom „Male pahulje“, a drugi razred recitalom „Badnja noć“. Treći se razred predstavio recitacijom „Noćni putnik“. Školski zbor je ove godine otpjevao pjesme „Poslan bi anđel Gabrijel“, „Svjetlo ljubavi“ i „We wisch you a marry Christmas“. Marija Bagarić, Marija Ćosić, Katija Santro i Monika Mihaljević  otpjevale su pjesmu „ O little town of Betlehem“, a na klaviru ih je pratila Magdalena Ivković. Četvrti nas je razred iznenadio živahnim plesom uz pjesmu „All I want for Chrismas is you“. Peti razredi su predstavili igrokaze „ Božićni ukrasi“ i „Razgovor svijeća“. Prijatelj naše škole Otodije Šimić kao i svake godine izrecitirao je jednu od svojih pjesama. Sestre blizanke Marija i Ruža Krželj oduševile su publiku izvedbom  pjesme „Jolly old Saint Nickolas“. Marija Radić svirala je pjesmu „Kada zvijezda divna“, a dvoglasno su je pjevale Matija Čičak i Marija Perija. Dramska sekcija  nasmijala nas je izvedbom igrokaza „Ima li Božića bez struje? “. Pjesmu „Good Christian man“ predivno je odsvirala i otpjevala Elena Ivković. Članovi  literarna sekcija  sami su osmislili tekst za recital „Progonitelji i sveci“ uz recitaciju pjesme „Vrijeme je da se događa napokon čovjek“ Milivoja Slavičeka.

Zahvaljujemo  svim učiteljima, učenicima i roditeljima koji su nas došli podržati.

Luca Ivić VIII.a