Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Kreirano Ponedjeljak, 16 Listopad 2017 Ažurirano Utorak, 31 Listopad 2017 Objavljeno Petak, 13 Listopad 2017 Napisao/la Ružica

Danas je na školskom igralištu Osnovne škole fra Miroslava Džaje Kupres u organizaciji školskih djelatnika, djece i roditelja održana manifestacija Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. 

Program je započeo prigodnom molitvom i blagoslovom koju je predvodio fra Marko Jukić uz nazočnost don Tome Mlakića te ravnatelja škole Marka Tovila.
Manifestaciji su nazočili i djelatnici Općine Kupres kao i načelnik Milan Raštegorac Komo.
Na predivnim štandovima koje smo dobili od Komunalnog poduzeća Kupres, djeca su izložila plodove zemlje užeg zavičaja, kruha i krušnih proizvoda, različitog sjemenja, domaćih jela, sokova te raznih domaćih napitaka i džemova.


Djeca i njihovi roditelji pokazali su veliku kreativnost u pripremanju raznih krušnih proizvoda, kao i u osmišljavanju same manifestacije. Širio se predivni miris pečenih kiflica i kolača. Školsko igralište bilo je prepuno, a na sve strane orio se veseli i zadovoljni dječji osmijeh.
Manifestaciju su posjetili i najmlađi članovi naše zajednice, djeca dječjeg vrtića „Pahuljica“ zajedno sa svojim tetama.
Zahvalili smo našim vrijednim majkama i bakama na ukusnim slatkišima od brašna koje su nas podsjetile kakvo bogatstvo imamo i kako uvijek trebamo zahvaljivati na svim tim predivnim darovima.

Anamarija Jonjić, IX.b