Održana tradicionalna božićna priredba u dvorani Hrvatskog doma

Kreirano Nedjelja, 25 Prosinac 2016 Ažurirano Nedjelja, 25 Prosinac 2016 Objavljeno Petak, 23 Prosinac 2016 Napisao/la Marina Vila

Već tradicionalnu božićnu priredbu i ove godine održali smo u dvorani Hrvatskog doma u Kupresu.

Unatoč hladnoći i niskim temperaturama, naša srca zagrijali su učenici koji su pripremili zanimljive recitacije, recitale, pjesme, plesove i igrokaze. Prvašići su nas nasmijali svojim recitalom ''Najljepši darak'', a drugašići recitacijom '' Božićnim zvijezdama''. Dramska sekcija izvela je igrokaz ''Božić djeda Martina'' , dok su učenici V.a sami napisali božićne stihove, koje je publika velikim pljeskom pozdravila. Pjesmu ''Da mi je biti'' izveli su učenici III.a, a njihove kolege iz III.b recitaciju ''Božićna noć''.

Četvrti razred predstavio se recitacijom ''Božić'' i Što mi je donio sv.Nikola''. Najljepšu božićnu pjesmu ''Djetešce nam se rodilo'' skladno su otpjevali učenici V.b razreda.

 

Ponos naše škole - zbor, i ove godine oduševio je nazočne svojim interpretacijama pjesama '' Zvona zvone, Božić je'', ''Kyrie eleison'', kao i učenice Marija Radić, Marija Perija i Elena Ivković koje su svirale na klavijaturi skladbe ''Za Elin'', ''Starofrancusku pjesmu'' i druge.

Literarna sekcija prevela je s engleskog i prilagodila hrvatskom jeziku igrokaz '' Božićna kriza''.

Taekwondo klub ''Kupreški vitezovi'' oduševili su publiku svojim demonstracijama samobrane.

Na vrlo emotivan i dostojanstven  način, učenici i djelatnici škole ispratili su nastavnika Borislava Zrnu u zasluženu mirovinu. Pritom su mu zahvalili na podršci, ljubavi i razumijevanju koje je nesebično ulagao  u svaki radni dan svoga života.

Galerija