Obilježavanje Dana planeta Zemlje

Kreirano Četvrtak, 23 Travanj 2015 Ažurirano Četvrtak, 23 Travanj 2015 Objavljeno Četvrtak, 23 Travanj 2015 Napisao/la Ružica

 

  Dan planeta Zemlje svake se godine obilježava s namjerom jačanja svijesti i poštovanja za prirodni     okoliš našeg planeta.Tradicionalno ga obilježavaju udruge za zaštitu okoliša, a postupno se sve više   uključuju i razne organizacije, tvrtke, škole koje podržavaju ekološki prijateljske načine ponašanja.

 U našoj školi dana 22.travnja održana je eko-akcija. Učenici su uz pomoć nastavnika uređivali    školsko dvorište. Donijeli su potreban alat, stavili rukavice na ruke i na najučinkovitiji način pokazali  svoju brigu za prirodno okruženje i sam planet. Igralište je pometeno, dvorirište očišćeno, a granje  na samom ulazu skole uredno podrezano. U skolpu akcije '' Ne bacaj u smeće'' koju je organiziralo  JKP ''Kupres''d.o.o., OŠ fra Miroslava Džaje i druge kupreške ustanove odložile su svoje stare elektroničke uređaje u kontenjer koji se nalazio u samom središtu grada.

 

Svrha obilježavanja je upozoriti na opasnost koja prijeti životu na Zemlji uslijed naglog razvoja industrije i porasta potrebe za energijom, što je dovelo do ispuštanja velikih količina otrovnih tvari u atmosferu i zagađenost našeg kraja otpadom koje bacamo uz rijeke, ili uz cestu...  Svatko od nas može danas, ali i svakog drugog dana, učiniti nešto kako bi zaštitio planet na kojem živimo.

Josipa Galić,VIII.a                

          
  
     

 

 Više fotografija u Galeriji